در این مقاله قصد داریم به بررسی ۷ روش دریافت گرین کارت آمریکا برای اخذ اقامت دائم آمریکا بپردازیم.
در صورتی که شهروندان دیگر کشورها غیر از آمریکا، قصد دارند برای همیشه در آمریکا زندگی کنند، باید برای اخذ یکی از انواع ویزاهای مهاجرتی اقدام کنند. اخذ ویزای مهاجرتی میتواند منجر به اقامت دائم و دریافت گرین کارت این کشور شود.
در ادامه ۷ روش دریافت گرین کارت آمریکا که اخذ این ویزاها منجر به اقامت دائم آمریکا می شود .
فهرست ۷ روش دریافت گرین کارت آمریکا
اولین روش : اخذ گرین کارت آمریکا و مهاجرت به آمریکا با ازدواج
برای دریافت گرین کارت از این طریق افراد باید با یکی از شهروندان آمریکا ازدواج کنند. البته باید به خاطر داشت که این ازدواج باید به طور رسمی ثبت شده و واقعی باشد نه صرفا با اهداف مهاجرتی. چرا که آفیسر باید متقاعد شود این ازدواج رسمی است. پس در ادامه به بررسی ویزای ازدواج، شرایط و نحوه درخواست و سایر موارد خواهیم پرداخت.
با اخذ گرین کارت از این طریق، متقاضی میتواند وارد آمریکا شده و به کار و تحصیل در این کشور بپردازد. دارنده گرین کارت مبتنی بر ازدواج واجدالشرایط سفر به داخل و خارج آمریکا، دریافت گواهینامه رانندگی و افتتاح حساب نیز میباشد. پس از گذراندن مدت زمان معین و رعایت برخی از الزامات افراد میتوانند برای اخذ شهروندی نیز اقدام کنند.
علاوه بر این اگر این زوج صاحب فرزندی شوند، کودک به طور خودکار شهروند آمریکا خواهد بود.
دو نوع گرین کارت مبتنی بر ازدواج وجود دارد: ۱. ویزای CR1 ۲. ویزای IR1
تعریف ویزای CR1 چیست؟
اگر زوج به تازگی ازدواج کرده باشند و همسر وی قصد اخذ گرین کارت مبتنی بر ازدواج دارد، باید کارت مشروط یا CR1 بگیرد. این گرین کارت به مدت دو سال اعتبار دارد و در صورتی که زوج در طی این دو سال از هم جدا شوند، به کشور خود بازگردانده خواهد شد. این ویزا به متقاضیانی تعلق میگیرد که کمتر از دو سال از ازدواجشان گذشته باشد.
معرفی ویزای IR1
می توان گفت این ویزا به افرادی تعلق میگیرد که ۲ سال از ازدواجشان گذشته باشد. این نوع ویزا اقامت طولانی مدتتری به افراد میدهد.
شرایط اخذ این ویزا
اخذ این نوع ویزا شرایط مختلفی دارد اما به طور کلی ازدواج رسمی و شهروند یا مقیم دائم بودن یکی از طرفین شروط اصلی اخذ این ویزا میباشد.
ازدواج رسمی
یکی از شروط اخذ گرین کارت مبتنی بر ازدواج این است که زوجین به طور رسمی با یکدیگر ازدواج کرده باشند. اثبات این امر برای جلوگیری از ازدواجهای صوری صرفا برای اهداف مهاجرتی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
نکته: اگر زوجین به طور رسمی ازدواج نکرده باشند و صرفا با یکدیگر زندگی میکنند واجدالشرایط اخذ گرین کارت مبتنی بر ازدواج نخواهند بود.
یکی از طرفین شهروند آمریکا باشد.
همانطور که گفتیم یکی از شرایط اخذ گرین کارت مبتنی بر ازدواج شهروند بودن یکی از زوجین میباشد. چرا که شهروند آمریکایی باید اسپانسر بوده و توانایی حمایت مالی از طرف دیگر را داشته باشد.
مدارک مورد نیاز برای اخذ گرین کارت مبتنی بر ازدواج
- پاسپورتی معتبر که حداقل تا ۶ ماه پس از ورود به آمریکا اعتبار داشته باشد.
- فرم I-864، سوگند نامه حمایت مالی از همسر
- تائیدیه فرم DS-260
- مدارک معاینات پزشکی و واکسیناسیون
- مدارکی دال بر واقعیت ازدواج مانند: آلبوم عروسی – بلیت رزرو شده برای مقاصد ماه عسل – رسید مخارج جشن عروسی
- دو قطعه عکس از زوجین
- گواهی عدم سوء پیشینه ( یا سوابق کیفری – در صورت وجود)
- در صورت گذراندن دوره خدمت سربازی باید مدارک سوابق سربازی را نیز ارائه دهید.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج فقط کافیست کلیک کنید . ➡
چگونه برای دریافت ویزای IR1 اقدام کنیم؟
اول از همه زوجی که شهروند آمریکا است باید دادخواستی به اداره مهاجرت ارسال کند تا پس از پیگیری و تائید درخواست، طرف مقابل برای ادامهی پروسه به یکی از دفاتر کنسولگری آمریکا مراجعه کند.
تنظیم دادخواست
متقاضی باید با پر کردن فرم I-130دادخواستی را به اداره مهاجرت ارسال کند. این فرم باید توسط شهروند آمریکایی با دقت پر شود و هزینههای لازم را نیز بپردازد.
این دادخواست توسط وزارت امنیت داخلی طی چند ماه بررسی شده و پس از تکمیل پروسه پردازش به شهروند آمریکایی در رابطه با پروسه اطلاع رسانی خواهد شد. در صورتی که دادخواست رد شود، اداره مهاجرت دلایل رد درخواست را نیز برای شما تشریح خواهد کرد.
اما در صورتی که دادخواست تائید شود، مدارک به مرکز ملی ویزا (NVC) ارسال خواهد شد. پس از این مخاطب اصلی شما برای پیگیری پروسه، مرکز ملی ویزا خواهد بود.
مرکز ملی ویزا اطلاعات و دستورالعملهای لازم را برای متقاضی خارج از کشور ارسال خواهد کرد. این اطلاعات شامل شماره پرونده برای پیگیری پرونده در سفارت است.
از آنجا که تعداد ویزا های صادر شده از این طریق محدودیتی ندارد، پس متقاضی در خارج از کشور بلافاصله پس از اخذ تائیدیه میتواند پیگر مراحل اداری باشد.
پر کردن فرم DS-260
پر کردن این فرم برای اخذ ویزای مهاجرتی برای تمامی متقاضیان الزامی میباشد. این فرم شامل سوالاتی پیرو سابقه و اهداف متقاضی برای مهاجرت به آمریکا میباشد. پس از پر کردن فرم، صفحه تائیدیهای دریافت خواهید کرد که باید با خود به همراه داشته باشید.
مدارک معاینات پزشکی و واکسیناسیون
آمریکا الزامات پزشکی و واکسیناسیون خاصی برای متقاضیان مهاجرت دارد. مرکز ملی ویزا اقدامات و انواع واکسنهای لازم را به اطلاع متقاضیان میرساند.
شرکت در مصاحبه
پس از ارسال مدارک لازم مرکز ملی ویزا تاریخ مصاحبه را تعیین کرده و متقاضی میبایست در مصاحبه شرکت کند.
برای ورود به آمریکا آماده شوید.
در صورت تائید درخواست برای اخذ ویزا، سفارت بستهای به متقاضی داده که تا هنگام ورود به آمریکا نباید به هیچ عنوان باز شود. چرا که این بسته باید توسط آفیسران آمریکا باز شده و برای ورود شما به این کشور تصمیم بگیرند.
دومین روش : مهاجرت به آمریکا با سرمایه گذاری
پروسه سرمایه گذاری با اخذ ویزای EB-5 در آمریکا ممکن است. اما این سرمایه گذاری با شرایط خاصی همراه است. در ادامه به بررسی شرایط اخذ ویزای EB-5 میپردازیم:
دو روش سرمایه گذاری از طریق ویزای EB-5 آمریکا :
برای اخذ اقامت دائم از طریق این پروسه، دو نوع برنامه سرمایه گذاری موجود است:
سرمایه گذاری در مراکز منطقهای یا به اختصار TEA :
در این نوع سرمایه گذاری متقاضی باید حداقل ۹۰۰۰۰۰ دلار در یکی از مناطق محدوده TEA( Targeted Employment Area) سرمایه گذاری کند. ( منظور از محدوده TEA چیست؟ TEA اداره مهاجرت چندین مرکز منطقهای است که در سراسر کشور به دنبال ایجاد رشد اقتصادی در این مناطق هستند. برای مثال یکی از مناطق روستایی با حداکثر جمعیت ۲۰۰۰۰ نفر و یا مناطق با نرخ بیکاری بالا یعنی مناطقی که نرخ بیکاری در آنها ۱۵۰% است، در این دسته از مناطق قرار میگیرند.)
سرمایه گذاری مستقیم:
در این نوع سرمایه گذاری، متقاضی باید حداقل ۱.۸ میلیون دلار خارج از محدوده TEA، سرمایه گذاری کند. این نوع سرمایه گذاری به شما این امکان را میدهد تا به انتخاب خود در شرکتی آمریکایی سرمایه گذاری کنید و یا حتی شرکت خود را در آمریکا تأسیس کنید. دقت کنید که باید الزامات اداره مهاجرت ایالات متحده آمریکا را برآورده کنید .
نکته: یکی از الزامات اخذ این ویزا در هر دو نوع برنامه سرمایه گذاری، ایجاد ده شغل تمام وقت به صورت مستقیم یا غیر مستقیم میباشد.
مراحل اخذ ویزای EB-5:
- پر کردن فرم I-526
- فرم درخواست سرمایه گذاری را به اداره مهاجرت ارسال کنید .
- پس از بررسی درخواست توسط اداره مهاجرت، فرم به مرکز ملی ویزا (NVC) National Visa Center ارجاع داده میشود.
- در صورت تائید درخواست از سوی مرکز ملی ویزا، این سازمان با شما تماس گرفته و از شما میخواهد تا هزینههای مربوطه را پرداخت کنید.
- برای مصاحبه آماده شوید.( مدارک مورد نیاز را به همراه خود داشته باشید. )
- پس از دریافت تائیدیه از سو ی اداره مهاجرت، گرین کارت مشروط دو ساله دریافت خواهید کرد.
برای دریافت اطلاعات درباره ویزای EB-5 آمریکا اینجا کلیک کنید. ➡
سومین روش : مهاجرت به آمریکا با گرفتن انتقالی
بیایید فکر کنیم تویوتا مدیر شرکت خود در توکیو را قصد دارد به یکی از شعب شرکت خود در نیویورک بفرستد. این مثال نمونهای از انتقال درون شرکتی است. یعنی شما باید کارفرمایی داشته باشید که یکی از شعب شرکتهای خود را در آمریکا تأسیس کرده و قصد دارد شما را در سمت مدیریتی یا اجرایی شعبه شرکت خود در آمریکا منصوب کند.
کارفرما باید حداقل به مدت ۱ سال در آمریکا تجارت داشته باشد و به عنوان مدیر، صلاحیت استخدام شما را در یکی از پوزیشنهای مدیریتی یا اجرایی داشته باشد.
اگر قصد گرفتن گرین کارت از طریق این پروسه را دارید، باید برای اخذ ویزای EB-1 اقدام کنید.
ویزای EB-1 در سه زیر گروه به افراد اقامت دائم میدهد:
- افراد فعال در زمینههای هنر، علوم، آموزش، تجارت و ورزش که تواناییهای ویژهای دارند.
- اساتید و پژوهشگران برجسته
- مدیران
افراد برای اخذ این نوع ویزا در زیر گروه مدیران باید پیشنهاد شغلی معتبری برای مدیریت یا سمت اجرایی شرکتی معتبر که شعبهای در آمریکا دارد، داشته باشند. علاوه بر این متقاضی باید مدارکی دال بر همکاری با شرکت ارائه دهند.
چهارمین روش : مهاجرت به آمریکا با تحصیل
برای تحصیل در یکی از موسسات آموزشی آمریکا متقاضیان باید برای اخذ ویزای دانشجویی اقدام کنند. اگر قصد دارید در مدارس، کالجها و یا موسسات آموزش عالی آمریکا به تحصیل بپردازید، باید ویزای F-1 بگیرید .
اما مهاجرت از طریق پروسه تحصیلی چگونه است؟
- متقاضی باید در یکی از موسسات آموزشی تائید شده توسط برنامه ساماندهی دانشجویان و گردشگران – (Student and Exchange Visitor Program) SEVP پذیرفته شده باشد.
- دانشجوی تمام وقت باشد.
- دانشجو باید ثابت کند که به کشور خود دلبسته است و پس از اتمام دورههای تحصیلی خود حتما قصد بازگشت به کشورش را خواهد داشت .
- دانشجو باید مدارکی مبنی بر اثبات تمکن مالی ارائه دهد. همچنین ثابت کند می تواند از پس هزینههای زندگی و تحصیل در ایالات متحده آمریکا بر میآید.
- دانشجو باید با شرکت در یکی از آزمونهای معتبر زبان انگلیسی از جمله IELTS و TOEFL مهارت زبانی انگلیسی خود را اثبات کند.
مدارک مورد نیاز برای اخذ این ویزا:
- پاسپورت معتبر
- رسید ثبت فرم DS- 160
- رسید پرداخت هزینهها
- ثبت فرم I-120
- مدارک تحصیلی از جمله اصل ریز نمرات، نمرات یکی از آزمونهای TOEFL، IELTS، GRE، GMAT، نامه پذیرش دانشگاه و اصل مدارک تحصیلی پیشین
- گواهی خرید بیمه درمانی دانشجویان بین المللی
برای اخذ ویزای تحصیلی مانند سایر ویزاها دانشجویان ملزم به گذراندن مصاحبه با آفیسر است. اما آفیسر ممکن است چه سوالاتی از شما بپرسد؟
برای دانلود پی دی اف سوالات روز مصاحبه اینجا کنید. ➡
همانطور که گفتیم دانشجو پس از اتمام دوره تحصیلی باید به کشور خود بازگردد. اما خوشبختانه این افراد میتوانند با پیدا کردن شغلی مناسب ویزای دانشجویی خود را به ویزای کاری H-1B تبدیل کرده و اقامت دائم آمریکا را بگیرند. اما کارفرما ملزم به اثبات این موضوع است که برای ردیف شغلی مورد نظر هیچ کارگر آمریکایی با صلاحیتهای لازم در راستای شغل مورد نظر وجود ندارد.
برای دریافت اطلاعات درباره ویزای F-1 اینجا کلیک کنید. ➡
پنجمین روش : مهاجرت به آمریکا با کار
افراد میتوانند با اخذ ویزای کاری آمریکا به این کشور مهاجرت کنند. پس به بررسی انواع ویزاهای کاری میپردازیم :
ویزای کار آمریکا E-2:
این ویزا به منظور سرمایه گذاری در این کشور به افراد داده میشود. ویزای کاری E-2 موقت و به مدت ۲ سال صادر شده و قابل تمدید نیز میباشد.
ویزای کار آمریکا H-1B:
این نوع ویزای کار آمریکا به افرادی داده میشود که از سوی کارفرمای آمریکایی یک پیشنهاد شغلی داشته باشند و تحت حمایت مالی آنها باشند. ویزای کاری H-1B به مدت ۳ سال صادر میشود و قابل تمدید است اما عموما با این ویزا نمیتوان بیش از ۶ سال در آمریکا اقامت داشت.
ویزای کار آمریکا H-1C:
ویزای کار آمریکا با هدف رفع کمبود پرستار در این کشور به پرستارانی داده میشود که از طرف بیمارستانی در ایالات متحده آمریکا پیشنهاد کاری داشته باشند. مدت اعتبار این ویزا ۳ سال میباشد و قابل تمدید است.
ویزای کار آمریکا H-2A:
این ویزای کار آمریکا برای استخدام کشاورزان خارجی هدف گذاری شده است. کارفرمایان آمریکایی در صورت کمبود نیروی کار در آمریکا و اثبات اینکه استخدام کارگران خارجی تأثیری منفی بر شرایط کاری بومیان آمریکا ندارد، میتوانند کارگران خارجی در زمینه کشاورزی را به صورت موقت استخدام کنند.
ویزای کار آمریکا H-2B:
این ویزای کاری برای استخدام کارگران خارجی در شغل های غیر کشاورزی به صورت موقت اختصاص داده می شود . ویزای H-2B به مدت ۱ سال اعتبار دارد اما امکان تمدید آن تا ۳ سال نیز وجود دارد.
ویزای کار آمریکا I :
این ویزا به افراد فعال در رسانههای اطلاعاتی همچون مطبوعات، رادیو، فیلم و یا سایر رسانههای اطلاعاتی اعطا میشود.
ویزای کار آمریکا L-1B:
این نوع ویزا به کارفرمایان آمریکایی اجازه میدهد تا کارمندی حرفهای با دانش تخصصی مرتبط با منافع سازمان را از یکی از شرکتهای خارجی وابسته به شرکت خود در آمریکا منتقل کند.
ویزای کار آمریکا P-1B :
این ویزای کار برای افرادی است که قصد دارند به عنوان عضوی از یک گروه سرگرمی که حداقل یک سال تاسیس شده و در سطح بین الملل برجسته و شناخته شده است وارد این کشور شوند.
ویزای کار آمریکا P-3 :
ویزایP-3 به افرادی اعطا میشود که برای اجرا، تدریس یا مربی گری به صورت انفرادی یا عضوی از یک گروه قصد ورود به آمریکا را دارند.
ویزای کار آمریکا R-1 :
باید گفت این ویزا به افرادی که قصد دارند در زمینههای مذهبی در آمریکا کار کنند، اعطا میشود. این ویزا در ابتدا به مدت ۳۰ ماه صادر میشود و تا ۵ سال قابل تمدید میباشد.
برای دریافت اطلاعات درباره انواع ویزاهای کاری آمریکا اینجا کلیک کنید. ➡
ششمین روش : مهاجرت به آمریکا با ویزای نخبگان
متقاضیان میتوانند به واسطهی تواناییهای خارق العاده و جوایز بین المللی مانند اسکار یا سایر موارد مشابه برای اخذ گرین کارت اقدام کنند. این افراد در زیر گروه اول ویزای EB-1 میتوانند واجدالشرایط اخذ اقامت دائم باشند.
شرایط اخذ ویزای نخبگان:
- دریافت جایزهای ملی یا بین المللی برای دستاوردهای علمی
- انتشار مقالات یا تحقیقاتی که در مجلات و رسانهها شناخته شده هستند.
- مشارکت مؤثر در زمینههای علمی، هنری، ورزشی یا تجاری
- و به طور کلی ارائه هر گونه مدرکی که نشان دهد شما فردی نخبه در رشتهی خود هستید.
هزینههای اخذ ویزای نخبگان:
هزینههای اخذ این ویزا متفاوت بوده و افراد باید هزینههای متنوعی برای اخذ این ویزا بپردازند چرا که هزینههای مربوط به این ویزا بسته به سفارتهای آمریکا در کشورهای مختلف متفاوتند. اما به طور کلی این هزینهها عبارتند از :
۱. هزینه فرم I-140 برای ارائه دادخواست
۲. هزینه پردازش فرم DS-260 .
۳.هزینه معاینات پزشکی
۴. هزینه ترجمه اسناد و مدارک
مدت زمان پردازش ویزای EB-1 چقدر است؟
این بازه زمانی از چند ماه تا چند سال متغیر است. چرا که تعداد ویزاهای صادره از این طریق محدود هستند. همه این موارد به اداره مهاجرت و مرکز ملی ویزا بستگی دارند.
آیا با اخذ این ویزا میتوان از خدمات بهداشتی و مراقبتی آمریکا استفاده کرد؟
افراد به عنوان دارنده ویزای EB-1 میتوانند به بیمههای درمانی و انواع مراقبتهای بهداشتی دسترسی داشته باشند.
چگونه میتوان از طریق این ویزا گرین کارت گرفت؟
گام بعدی پس از ورود به آمریکا اخذ گرین کارت میباشد. برای تغییر وضعیت از ویزای مهاجرتی به اقامت دائم باید دادخواستی به اداره مهاجرت ارسال کنید. سپس متقاضی ملزم به پر کردن فرم I-485 میباشد. در صورتی که فرم درخواست اقامت دائم شما از سوی اداره مهاجرت تائید شود، ظرف چند هفته گرین کارت خود را دریافت خواهید کرد.
برای دریافت اطلاعاتت درباره اخذ گرین کارت و شهروندی آمریکا اینجا کلیک کنید. ➡
هفتمین روش : مهاجرت به آمریکا با برنده شدن در قرعه کشی لاتاری
از سال ۱۹۹۰ قانونی تصویب شد؛ که به موجب آن ویزای DV بوجود آمد. برنامه لاتاری آمریکا هر سال برگزار میشود و در هر قرعه کشی تعداد مشخصی ویزای DV برای نژادهای مختلف مردم جهان در نظر گرفته میشود.
چگونه میتوان برای اخذ این ویزا واجد الشرایط بود؟
شرط اول :
- افراد باید متولدین کشورهایی باشند که از لحاظ تاریخی نرخ مهاجرت آن ها به آمریکا پایین است. اگر متولد این کشورها نیستید؛ میتوانید از طریق دو روش دیگر واجد شرایط شمرده شوید.
اگر همسر شما متولد کشوری است که از لحاظ تاریخی نرخ مهاجرت آن به آمریکا پایین است، میتوانید از طریق کشور محل تولد همسرتان واجد شرایط شوید اما با این شرط که شما و همسرتان هر دو برای ویزایDV منتخب باشید و هر دو هم زمان وارد آمریکا شوید.
اگر شما متولد کشوری هستید که واجد شرایط اخذ ویزای DV نیست، میتوانید از طریق کشور محل تولد یکی از والدین خود، در صورتی که این کشور واجد شرایط ویزای DV باشد، اقدام کنید.
شرط دوم:
- هر متقاضی ویزایDV ، باید حداقل شرایط تحصیل یا تجربه کاری گفته شده را داشته باشد:
- متقاضی باید گواهی اتمام موفقیت آمیز دوره ۱۲ ساله آموزش رسمی ابتدایی و راهنمایی ودبیرستان به عبارتی حداقل تحصیلات دبیرستانی یا معادل آن در امریکا را ارائه دهد.
- در ۵ سال گذشته، ۲ سال سابقه کار در شغلی که حداقل به دو سال آموزش یا تجربه نیاز دارد، داشته باشد. وزارت امور خارجه از طریق پایگاه اطلاعاتی Department of Labor’s O*Net Online وزارت کار آمریکا ، سابقه کار واجد شرایط را ارزیابی خواهد کرد.
برای دریافت اطلاعات درباره قرعه کشی لاتاری اینجا کلیک کنید. ➡
پایان مقاله ۷ روش دریافت گرین کارت آمریکا
شرکت مهاجرتی بین المللی رویال اپلای با داشتن کارشناسان و وکلای مجرب مقیم کشور امریکا می تواند شما را در همه ی پروسه های مهاجرتی کشورآمریکا صفر تا صد همراهی می کند .
با خیال راحت کارهای حقوقی و مهاجرتی خود را به ما بسپارید .
تلفن تماس: ۲۲۴۰۹۱۹۱ –۲۲۴۰۸۱۸۱ –۲۲۴۰۷۱۷۱
آدرس:زعفرانیه، میدان الف، مجتمع تجاری پالادیوم، طبقه نهم شمالی ، واحد ۹۰۸