در این مقاله به بررسی شرایط اخذ ویزای ازدواج آمریکا درسال ۲۰۲۲ خواهیم پرداخت. دولت آمریکا برای آرامش مردمانش و حفظ انسجام و وحدت خانواده، ویزای ازدواج آمریکا را برای همسر یک شهروند آمریکایی و یا فرد دارنده گرین کارت آمریکا (مقیم دائم آمریکا) صادر می کند.
فهرست مطالب
۲. مراحل و شرایط اخذ ویزای ازدواج آمریکا ۳. مصاحبه ویزای ازدواج امریکا چگونه است؟ |
مسئولین اداره مهاجرت و شهروندی آمریکا در خصوص اخذ این ویزای مهاجرتی بسیار سختگیرانه و دقیق برخورد می کنند.
برای مهاجرت به آمریکا و اخذ گرین کارت آمریکا ازدواج های صوری بسیاری انجام گرفت. به همین دلیل مسئولان ادارات مهاجرتی آمریکا باید از صحت ازدواج زوجین مطمئن شوند و پس از اطمینان از رابطه ازدواج فرد مهاجر برای او گرین کارت صادر کنند.
انواع ویزای ازدواج آمریکا :
۱. ویزای IR1 : این ویزا برای همسر شهروند آمریکایی است. شرط اخذ این نوع ویزا این است که بیشتر از ۲سال از زمان ازدواجشان گذشته باشد.
۲. ویزای CR1 : این ویزا برای همسر شهروند امریکایی است. به شرط آنکه از زمان ازدواجشان کمتر از ۲سال گذشته باشد.
۳. ویزای F2A : این ویزا برای همسر فرد مقیم آمریکا(دارنده گرین کارت) است. به شرط آنکه از زمان ازدواجشان بیشتر از ۲سال گذشته باشد.
ویزای ازدواج F2A یکی از انواع ویزای خانوادگی آمریکا است که به صورت محدود صادر میشود.این ویزا دارای متقاضیان زیادی است و سالانه حدود۸۷۹۳۴ تعداد ویزا برای متقاضیان F2A ، صادر می شود.
۴. ویزای C21 : این ویزا برای همسر فرد مقیم آمریکا (دارنده گرین کارت) است. به شرط آن که از زمان ازدواجشان کمتر از ۲سال گذشته باشد.
ممکن است ویزای نامزدی آمریکا K-1 را زیر مجموعه ویزاهای ازدواج آمریکا در نظر بگیرید اما دقت کنید که شرایط اخذ ویزای K-1 با ویزاهای ازدواج امریکا کاملا متفاوت است.
در مقاله اقامت امریکا با ازدواج در این باره توضیح داده شده است. برای خواندن مقاله جدید اخذ اقامت امریکا از طریق ازدواج کلیک کنید.
ویزای ازدواج CR-1 و C21 آمریکا :
هر شهروند آمریکایی و یا هر فرد دارنده گرین کارت ایالات متحده، در صورت ازدواج با اتباع بقیه کشورها می تواند برای همسر خود درخواست ویزای ازدواج آمریکا ارائه دهد.
اخذ ویزای CR-1 (برای همسر شهروند آمریکا) و ویزایC21 (برای همسر مقیم آمریکا) شرایط یکسانی دارند. ولی باید دقت کنید این ویزاها مختص ازدواج هایی است که زمانشان کمتر از دو سال است.
ویزای CR-1 به همسر تازه ازدواج کرده شهروند آمریکایی اجازه می دهد وارد آمریکا شود و گرین کارت مشروط دو ساله بگیرد این گرین کارت به فرد اجازه می دهد به مدت دو سال در کنار همسرش در آمریکا زندگی کند ودر طی این مدت اجازه کار یا تحصیل نیز دارد.
دارنده ویزای CR-1 پس از گذشت دو سال و با اثبات صحت ازدواج و این که ازدواجشان صرفا برای اخذ شهروندی آمریکا نبوده و یک ازدواج رسمی و واقعی است، می تواند برای اخذ گرین کارت ده ساله (اقامت بدون قید و شرط دائم آمریکا) اقدام کند.
نکته حائز اهمیت در خصوص اخذ ویزای CR-1 این است که فرد متقاضی پس از تاییدیه گرین کارت ۱۰ ساله اش باید به مدت ۳سال برای گرفتن تابعیت و شهروندی آمریکا در این کشور بماند. به طور کلی می توان گفت متقاضی از لحظه ی ورود به آمریکا تا گرفتن شهروندی با این ویزا باید ۵ سال صبر کند.
همه ی موارد گفته شده در مورد ویزای CR-1 برای ویزای C21 هم صدق می کند.
ویزای ازدواج IR-1 :
شرایط اخذ ویزای ازدواج IR1 با ویزای ازدواج CR-1 یکی است. در ادامه تفاوت هایی که بین این دو ویزا وجود دارد، بررسی می شود.
همانطور که گفتیم در صورتی که از مدت ازدواج با شهروند آمریکا کمتر از دو سال بگذرد. به همسر شهروند ایالت متحده آمریکا ویزای CR-1 تعلق می گیرد. اما اگر از ازدواج زوجین بیش از دو سال گذشته باشد برای همسر شهروند آمریکا ویزای ازدواج IR-1 صادر می شود.
ویزای CR-1 به متقاضی اجازه ی دو سال اقامت مشروط در آمریکا می دهد و بعد از این دو سال متقاضی می تواند برای اقامت دائم و اخذ گرین کارت اقدام کند. اما دارندگان ویزای ازدواج IR-1 از همان ابتدا (ورود به امریکا) اقامت بدون قید و شرط دائم آمریکا (گرین کارت ده ساله) را دریافت می کنند. و به طور مداوم می توانند آن را تمدید کنند.
همچنین بعد از پایان دوره ی دو ساله ویزای CR-1 متقاضی باید مجددا صحت ازدواج خود را به اداره مهاجرتی و خدمات شهروندی آمریکا (USCIS) اثبات کند.
اما دارنده ی ویزای IR-1 برای تمدید گرین کارت خود نیازی به اثبات صحت ازدواج خود ندارد.
قابل ذکر است که تفاوت های گفته شده برای این دو ویزای IR-1 و CR-1 برای دارندگان ویزاهای F2A و C21 هم صدق می کند.
مراحل و شرایط اخذ ویزای ازدواج آمریکا :
مراحل و شرایط اخذ ویزای ازدواج آمریکا براساس این که شما با یک شهروند آمریکا و یا یک فرد مقیم آمریکا ازدواج کرده باشید متفاوت می باشد .
همانطور که می دانید در صورت ازدواج شما با یک شهروند آمریکایی باید برای اخذ ویزای CR-1 و ویزای IR-1 اقدام کنید . در حالی که اگر همسر شما مقیم آمریکا و دارای گرین کارت باشد برای دریافت مجوز اقامت آمریکا باید برای ویزای F2A و ویزای C21 اقدام کنید .
کارشناسان رویال اپلای در ادامه مقاله مراحل اخذ ویزای های ازدواج آمریکا را بررسی می کنند .
مراحل اخذ ویزای ازدواج CR1 آمریکا :
در صورت ازدواج با یک شهروند آمریکایی و اخذ ویزای ازدواج آمریکا ابتدا همسر شما باید فرم درخواست ویزای شما به نام فرم I-130 و فرم اسپانسری را برای شما تکمیل کند.
پر کردن این دو فرم اولین اقدام شما برای اثبات روابط خانوادگی در پروسه ویزای ازدواج آمریکا می باشد.
فرم I-130 نشان دهنده ی قانونی و معتبر بودن ازدواج شماست. و اینکه در این ازدواج هیچ تقلبی صورت نگرفته است.
سپس متقاضیان باید مدارک معتبر ازدواج خود را به اداره مهاجرتی آمریکا ارائه دهند. این مدارک شامل موارد زیر می باشد:
- ترجمه سند ازدواج زوجین
- حساب های بانکی و بیمه
- ارائه گواهی تولد فرزندان ( در صورت داشتن فرزند)
- حساب های مشترک زوجین
اگر مدارک ارائه شده معتبر و صحیح باشند. اداره مهاجرت آمریکا درخواست فرم I-130 را تایید می کند. سپس پرونده ی شما به مرکز صدور ویزا ( NVC) انتقال می یابد.
مرکز NVC به محض دریافت درخواست شما، یک شماره پرونده به شما اختصاص می دهد. همچنین از شما خواسته می شود که فرم DS-261 را که مربوط به آدرس و انتخاب نماینده قانونی می باشد تکمیل کنید. پس از آن باید هزینه رسیدگی به پرونده را پرداخت کنید.
سپس پردازش پرونده شما در مرکز NVC شروع می شود. شما باید فرم DS-260 را تکمیل کنید و برای ارسال فرم های اسپانسری و بقیه مدارک مورد نیاز اقدام کنید. همچنین بعد از این مراحل برای دریافت وقت مصاحبه منتظر بمانید.
تمام موارد گفته شده برای اخذ ویزای CR1 برای اخذ ویزای IR-1 هم صدق می کند. جهت یادآوری ویزای ازدواج IR-1 مختص کسانی است که با یک شهروند آمریکایی ازدواج کرده اند و از زمان ازدواجشان بیشتر از دو سال می گذرد.
مراحل اخذ ویزای ازدواج F2A آمریکا :
هنگامی که شما با یک فرد مقیم آمریکا که گرین کارت این کشور را دارد ازدواج کنید، به شما ویزای F2A آمریکا تعلق می گیرد. که به واسطه این ویزا می توانید در کنار همسرتان در کشور آمریکا به کار و زندگی مشغول باشید.
در اولین مرحله همسر شما (فرد مقیم آمریکا) باید برای ویزای F2A در خواست دهد. یعنی باید فرم I-130 و همچنین فرم اسپانسری را برای شما تکمیل کند.
این مرحله دقیقا مطابق درخواست ویزای ازدواج CR1 و IR-1 می باشد. اما مرحله ی بعد دقیقا برخلاف این دو ویزا می باشد.
در مرحله دوم اخذ ویزای ازدواج F2A ، در خواست شما بلافاصله به مرکز NVC ارسال نمی شود. بلکه شما باید منتظر زمان رسیدگی به در خواستتان در ویزای بولتن باشید.
به زمان ثبت فرم I-130 اصطلاحا تاریخ اولویت شما می گویند. که برای رسیدگی به درخواست شما و ارسال پرونده به مرکز NVC اهمیت بسیاری دارد.
شما می توانید پس از مشاهده تاریخ اولویتتان در ویزای بولتن با تکمیل فرم DS-260 مراحل اصلی خود را برای ویزای ازدواج آمریکا شروع کنید.
سپس منتظر زمان ارسال مدارک و بعد از آن وقت مصاحبه از سفارت باشید.
مصاحبه ویزای ازدواج امریکا چگونه است ؟
برای اخذ ویزای ازدواج آمریکا مانند بقیه ویزاهای مهاجرتی و غیر مهاجرتی آمریکا، فرد متقاضی باید در مصاحبه یکی از سفارت ها و کنسولگری های امریکا شرکت کنند. تا یک مقام مسئول (آفیسر) سفارت، صلاحیت متقاضی را برای اخذ ویزای آمریکا تایید کند.
دقت کنید مصاحبه ویزای ازدواج آمریکا بسیار حساس و با دقت زیادی انجام می شود. زیرا آفیسر سفارت باید صحت ازدواج شما را بررسی کند. و اینکه ازدواج شما صرفا برای مهاجرت و اخذ گرین کارت آمریکا انجام نگرفته است بسیار اهمیت دارد.
در سال های گذشته ازدواج های صوری با ساکنان ایالات متحده برای گرفتن اقامت دائم بسیار زیاد بوده است. همین امر باعث شده که دولت آمریکا ویزای ازدواج را با دقت بیشتری بررسی کند تا از صحت آنها به طور کامل مطمئن شود.
به همین خاطر ممکن است آفیسر سوالات خصوصی از شما بپرسد. بنابراین پیش از مصاحبه خود را برای شنیدن هر سوالی آماده کنید و پاسخ احتمالی به این گونه سوالات را در ذهن خود داشته باشید.
مدارک مورد نیاز برای مصاحبه ویزای ازدواج آمریکا :
- پاسپورت (لازم به ذکر است که پاسپورت شما باید حداقل ۶ ماه بعد از ورود احتمالی شما به این کشور دارای اعتبار باشد.)
- فرم های اسپانسری تکمیل شده شما توسط همسرتان (فرد شهروند و یا مقیم آمریکا)
- تکمیل فرم DS-260 و تاییدیه آن
- عکس استاندارد متقاضی
- مدارک هویتی متقاضی مانند شناسنامه و کارت ملی و سند ازدواج و …
- فرم های معاینات پزشکی و واکسیناسیون متقاضی
هزینه های ویزای ازدواج آمریکا
برای خدمات زیر از متقاضی هزینه دریافت می شود:
- هزینه تشکیل درخواست ویزا برای همسر تبعه خارجی که همان فرم I-130 می باشد.
- هزینه پردازش فرم درخواست ویزای مهاجرتی که همان فرم DS-260 می باشد.
- هزینه معاینات پزشکی و واکسیناسیون
- هزینه ترجمه و اسکن مدارک
- هزینه دریافت مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای مهاجرت آمریکا (مانند گذرنامه، مدارک عدم سو پیشینه و …)
- هزینه های سفربرای مصاحبه حضوری درسفارت و یا کنسولگری آمریکا
- هزینه پیکاپ ویزا متقاضی (درصورت لزوم)
قابل ذکر است هزینه ها از کشوری به کشور دیگر متفاوت است . و همچنین هزینه های پرداخت شده در صورت رد درخواست ویزا و یا عدم اخذ ویزا بنا به هر دلیلی قابل عودت نمی باشد.
هزینه فرم های مورد نیاز برای دریافت ویزای ازدواج آمریکا :
هزینه های گفته شده در جدول زیر، برای اخذ ویزای ازدواج از طریق کنسولگری می باشد.
همچنین با تغییر شرایط نسبی زوجین هزینه ها کمتر یا بیشتر می شود.
علاوه بر هزینه های گفته شده در جدول هزینه های دیگری هم برای دریافت ویزای ازدواج وجود دارد. برای مثال تمامی متقاضیان باید فرم I-693 را زیر نظر پزشک مورد تایید USCIS ارائه دهند. این فرم هزینه ایی ندارد اما پزشک مربوطه دستمزد خود را از شما دریافت می کند.
هزینه دریافتی با توجه به کشور ، پزشک و واکسیناسیون های احتمالی تغییر می کند.
سخن آخر
برای اخذ ویزای ازدواج آمریکا با توجه به حساسیت های زیاد اداره مهاجرتی امریکا بهتر است اصلا به فکر ازدواج صوری نباشید. زیرا با این افراد برخورد شدیدی خواهد شد. در مقاله ی شرایط اخذ ویزای ازدواج آمریکا کارشناسان مهاجرتی رویال اپلای تمامی مراحل و شرایط اخذ ویزاهای ازدواج را بررسی کرده اند.
به همراه داشتن یک وکیل مجرب می تواند خیال شما را از بابت اخذ ویزای خود راحت کند.
مشاوران و وکلای مجرب مقیم آمریکای رویال اپلای شما را در تمامی پروسه های مهاجرتی راهنمایی خواهند کرد.
برای اطلاعات بیشتر از پروسه های مهاجرتی به کشورهای آمریکا و کانادا و استرالیا با مشاوران و وکلای رویال اپلای در تماس باشید.
تلفن تماس: ۲۲۴۰۹۱۹۱ – ۲۲۴۰۸۱۸۱ – ۲۲۴۰۷۱۷۱
آدرس: زعفرانیه، میدان الف، مجتمع تجاری پالادیوم، طبقه نهم شمالی ، واحد ۹۰۸