مراحل گرفتن مدرک آیلتس
یکی از شرایط لازم برای ورود به بیشتر دانشگاههای انگلیسی زبان و همچنین اخذ اقامت در کشورهای انگلیسی زبان و اشتغال به کار در خارج از کشور و شرکتهای بین المللی مسلط بودن به زبان انگلیسی است. مدرک زبان انگلیسی آیلتس یکی از معتبرترین مدرکهای زبان انگلیسی است که مورد قبول بسیاری از سازمانها و موسسات آموزشی بین المللی است. این مطلب شما را با مراحل گرفتن مدرک آیلتس و روشهای موفقیت برای کسب امتیاز عالی در آزمون آیلتس آشنا میکند. گرفتن مدرک آیلتس شامل آمادگی پیش از آزمون، ثبت نام در آزمون آیلتس، شرکت در آن و کسب نمرهی مورد قبول میشوند.
آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال
قبل از اینکه بخواهیم در مورد مراحل گرفتن مدرک آیلتس نکاتی را بیان کنیم، بهتر است با انواع آیلتس آشنا شویم. آیلتس دارای ۲ نوع آزمون آکادمیک و جنرال است. آزمون آکادمیک برای داوطلبانی مناسب است که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی و مقاطع بالاتر از کارشناسی را در دانشگاههای معتبر انگلیسی زبان دارند. افرادی که قصد مهاجرت یا سفر به کشورهای انگلیسی زبان را داشته باشند، بهتر است در آزمون آیلتس جنرال یا آیلتس عمومی شرکت کنند. هنگام ثبت نام اینترنتی باید نوع آزمون مورد نظر خود را انتخاب نمایید.

مدرک آیلتس
بدیهی است که قبل از ثبت نام در آزمون، جهت شرکت در آزمون و دریافت مدرک آیلتس باید مهارتهای لازم برای پاسخگویی به سوالات مطرح شده در آزمون آیلتس را به دست آورید تا بتوانید نمرهی مورد قبول در این آزمون را کسب کنید. جهت آمادگی برای شرکت در آزمون آیلتس میتوانید در کلاسهای آمادگی امتحان آیلتس که در موسسات آموزش زبان انگلیسی برگزار میشوند، شرکت کنید. باید گفت که امروزه اطلاعات بسیاری در مورد منابع آزمون آیلتس و دورههای آموزشی اینترنتی در دسترس داوطلبان است. حتی میتوانید نمونه سوالات آزمون آیلتس را از اینترنت جستجو کنید. بنابراین اگر نمیخواهید هزینهای بابت شرکت در کلاسهای آموزش زبان انگلیسی و کلاسهای آمادگی آزمون آیلتس پرداخت نمایید، میتوانید با پشتکار و ارادهی خود مطالعات خود را افزایش داده و مهارتهای زبانی خود را تقویت کنید.
آمادگی برای آزمون آیلتس

آمادگی برای آزمون آیلتس
همان طور که قبلاً گفته شد، آیلتس یکی از معتبرترین آزمونهای بین المللی تسلط به زبان انگلیسی است. اگر قصد تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد یا رشتهی MBA را دارید که به زبان انگلیسی تدریس می شود، باید نمرهی بالایی را کسب کنید. آیلتس (IELTS) مخفف سیستم آزمون بین المللی زبان انگلیسی است. این آزمون در بیش از ۱۱۰ کشور برگزار میشود. این آزمون سالانه در چندین تاریخ مقرر شده و در ۲ نوع جنرال و آکادمیک برگزار میشود. بسته به سازمانی که متقاضی اخذ پذیرش از آن هستید، میتوانید در دورههای آموزشی آزمون آیلتس عمومی آیلتس یا آیلتس آکادمیک شرکت کنید. مدرک آیلتس توسط بیش از ۹۰۰۰ سازمان در سراسر جهان پذیرفته میشود.
برای موفقیت در آزمون آیلتس به چه مهارت هایی نیاز دارید؟
آیلتس هر ۴ مهارت زبانی را مورد ارزیابی قرار میدهد: مهارت شنیداری، خواندن و درک مطلب، نوشتاری و گفتاری. شما باید در تمام این مهارتها را دارای تسلط کافی باشید. زیرا در طول دورهی تحصیلی خود به همهی این مهارتهای زبانی احتیاج خواهید داشت. بیایید کارهای روزمره خود را تصور کنیم. شما در سخنرانیها شرکت خواهید کرد، پس باید بتوانید آنچه استادان میگویند را بفهمید. شما باید در مدت زمان کوتاهی متون تخصصی طولانی را بخوانید. از شما انتظار میرود تکالیف کتبی و شفاهی ارائه کنید. شرکت در مباحث کلاس و پروژههای گروهی بخش مهمی از تجربهی یادگیری شما هستند و در نمرهی نهایی شما نقش زیادی دارد. بنابراین، شما نباید مهارتهای صحبت کردن، شنیدن و درک مطلب زبان انگلیسی را نادیده بگیرید. اگر چه آیلتس یک آزمون انگلیسی است، اما شما ملزم به تسلط بر لهجه یا هجی انگلیسی نیستید. آیلتس همهی انواع اصلی انگلیسی زبان مادری را مانند لهجههای آمریکای شمالی، انگلیس، استرالیا و غیره را میپذیرد. ممکن است در کلاس درس شما، اساتید، همکلاسان شما با لهجههای کاملاً متنوعی صحبت کنند، پس باید بتوانید شناخت کافی از انواع لهجهها داشته باشید.
در آزمون آیلتس چه نمرهای لازم است؟
نمرهی کلی در آیلتس از ۱ تا ۹ متغیر است. نحوه و مقیاس ارزیابی با مهارتهای مشخص شده در زبان انگلیسی مطابقت دارد.
نمره آیلتس ۱: کسب نمرهی ۱ نشان دهندهی عدم تسلط داوطلب به زبان انگلیسی است.
نمره آیلتس ۵: نمرهی ۵ امتیاز متوسطی به شمار میآید.
نمره آیلتس ۷: کسب نمرهی ۷ به این معنی است که تسلط داوطلب به زبان انگلیسی خوب است.
نمره آیلتس ۹: داوطلبانی که موفق به کسب نمرهی ۹ شوند نیز دارای تسلط بسیار عالی به زبان انگلیسی شناخته میشوند.
برای اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاههای انگلیسی زبان باید نمرهی ۶.۵ یا بالاتر را کسب کنید. البته باید گفت که هر دانشگاه مقررات مختلفی دارد، برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت هر یک از دانشگاهها مراجعه کنید.
ساختار آزمون آیلتس

ساختار آزمون آیلتس
آزمون آیلتس در کل ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه طول میکشد. قسمت Listening یا شنیداری شامل ۴۰ سؤال است که شما باید در ۳۰ دقیقه پاسخنامهی این قسمت را تکمیل کنید. بخش آکادمیک خواندن و درک مطلب شامل ۴۰ سؤال است و ۶۰ دقیقه برای پاسخگویی به سوالات این بخش وقت دارید. بخش نوشتاری آکادمیک شامل ۲ موضوع است که در مدت ۶۰ دقیقه باید تکمیل شود. قسمت Speaking یا گفتاری بین ۱۱ تا ۱۴ دقیقه طول میکشد. در طی بخش گفتاری، شما با یک فرد آزمون گیرنده، به صورت رو در رو صحبت خواهید کرد.
نحوهی کسب نمرهی بالا در آزمون آیلتس
اولین مرحله از مراحل گرفتن مدرک آیلتس داشتن تسلط نسبی به زبان انگلیسی است. به عبارت سادهتر برای دستیابی به نمرهی خوب جهت اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد، باید مطمئن شوید که به زبان انگلیسی مسلط هستید. فقط بعد از اینکه پایهی قوی داشته باشید (تسلط بر گرامر استاندارد انگلیسی، داشتن دایرهی گستردهی واژگان، تسلط در درک مطلب، توانایی نوشتن با گرامر خوب و واژگان غنی، توانایی گوش دادن و درک بالای شنیداری، و صحبت کردن) میتوانید قدم بعدی را بردارید.
مدت زمان لازم برای بهبود سطح کلی انگلیسی شما، بسته به سطح شروع و شدت مطالعهی شما متفاوت خواهد بود. پس از آن باید مدتی وقت بگذارید تا با الزامات خاص آیلتس آشنا شوید و به قالب امتحان عادت کنید.
نکاتی دربارهی بخش آزمون نوشتاری آیلتس
در نوشتار خود از انگلیسی گفتاری و رسمی نه خیابانی استفاده نکنید.
ابتدا موضوع دوم یا همان تسک ۲ را بنویسید، چرا که بیشتر به نمرهی کل شما کمک میکند.
اطمینان حاصل کنید که دست نوشتهی شما خوانا، مرتب و تمیز است. در صورتی که خط زیبا و خوانایی ندارید، قبل از آزمون روی این مهارت خود کار کنید.
نکاتی درباره بخش آزمون گفتاری آیلتس (مصاحبه)
قبل از اینکه به سوالات جواب دهید، با دقت به سوالات گوش دهید.
اگر مطمئن نیستید که به چه سؤالی باید پاسخ دهید، بهتر است به سوال پاسخ ندهید. میتوانید از مجری برگزار کنندهی آزمون بخواهید که سؤال را برای شما تکرار کند.
مطمئن و آرام باشید و تمام تلاش خود را بکنید.
نکاتی دربارهی بخش آزمون خواندن و درک مطلب آیلتس
وقت زیادی را صرف سؤالاتی نکنید که نمیتوانید برای آنها پاسخی بیابید. در این شرایط بهتر است به سؤال بعدی بروید و در صورت داشتن وقت دوباره به آن سوال برگردید.
قبل از خواندن هر متن، تمام سوالات را بخوانید و کلمات کلیدی را زیرنویس کنید.
نکاتی دربارهی بخش شنیداری آزمون آیلتس

نکاتی دربارهی بخش شنیداری آزمون آیلتس
آزمون شنیداری آیلتس
قبل از گوش دادن فایلها، سوالات را بررسی کنید.
اطمینان حاصل کنید که میتوانید تاریخها را به صورت صحیح بنویسید.
اگر در شنیدن فایلها مشکلی دارید، دست خود را بالا ببرید و درخواست کمک کنید. تلفظهای انگلیسی و آمریکایی را تمرین کنید، زیرا برخی از اعداد و کلمات متفاوت تلفظ میشوند.
مراحل گرفتن مدرک آیلتس با کسب نمرهی مورد قبول در آزمون پایان مییابد. معمولاً نمرات نهایی تا سیزده روز بعد از برگزاری آزمون اعلام میشوند. امکان ارسال نتیجهی آزمون بعد از اعلام نتایج به ۵ دانشگاه و موسسه به صورت رایگان امکان پذیر است. شما این امکان را دارید که تا ۱ ماه بعد از آزمون اقدام به ارسال نتایج آزمون آیلتس به دانشگاه یا موسسهی مورد نظر خود را بکنید. اما اگر بیشتر از ۱ ماه از تاریخ امتحان گذشته باشد، یا داوطلب بخواهد که نتیجهی آزمون خود را به دانشگاههای بیشتری ارسال نماید، باید هزینهی ارسال کارنامه را پرداخت نماید.
به نظر شما سختترین مرحله از مراحل گرفتن مدرک آیلتس کدام مرحله است؟ و چرا؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.