آشنایی با حقوق مهاجرت به آمریکا، پیش از شروع این پروسه امری ضروری است چرا که باید بدانید این فرآیند شامل چه مراحلی است.

قوانین مهاجرت به امریکا

 

اگر قصد دارید برای همیشه به این کشور مهاجرت کنید، باید شرایط خاصی را رعایت کنید. گفتنی است این شرایط پیچیدگی‌های زیادی دارد که متقاضیان را ملزم به انتخاب وکیلی حقوقی که با این پروسه‌ها آشنایی کامل دارد، می‌سازد.

در این مقاله قصد داریم راهنمای گام به گام مهاجرت به آمریکا را در اختیار مخاطبان عزیز قرار دهیم و به دسته‌ای از سوالات پاسخ دهیم:

  1. ویزای ” مهاجرتی” و ” غیر مهاجرتی” چیست؟
  2. انواع ویزای مهاجرتی؟
  3. هزینه انواع ویزا ها چقدر است؟
  4. روند مهاجرت به آمریکا؟
  5. اخذ گرین کارت چقدر زمان می‌برد؟
  6. پس از اخذ گرین کارت چه اتفاقی می‌افتد؟
  7. چگونه برای اخذ شهروندی اقدام کنیم؟

مهاجرت ممکن است پیچیده به نظر برسد اما رویال اپلای همراه شماست تا به کمک مشاورین مجرب و وکلای رسمی اداره مهاجرت آمریکا این پروسه را برای شما آسان سازد. با ارسال رزومه خود می‌توانید با مشاورین مجموعه ما در ارتباط بوده و راهنمایی‌های لازم را برای مهاجرت به آمریکا دریافت کنید.

برای آموزش صفر تا صد آسان ترین و بهترین روش های مهاجرت به آمریکا  کلیک کنید.

الزام آشنایی با حقوق مهاجرت به آمریکا :

ایالات متحده آمریکا، کشوری بین قاره‌ای است که عمدتا در آمریکای شمالی واقع شده است. این کشور متشکل از 50 ایالت، یک منطقه فدرال، پنج قلمرو بزرگ غیر الحاقی و نه جزیره کوچک دور افتاده است. این کشور سومین کشور بزرگ جهان است که بیش از 331 میلیون نفر را در خود جای داده و سومین کشور پر جمعیت نیز می‌باشد.

کشور آمریکا از شمال با کانادا و از جنوب با مکزیک مرز زمینی دارد از طرفی با باهاما، کوبا و روسیه مرزهای آبی دارد. پایتخت این کشور واشنگتن دی سی است و بزرگترین شهر آن نیویورک می‌باشد.

آمریکا فرهنگ‌ها و قومیت‌های زیادی را در خود جای داده و مردم این کشور عمیقا تحت تأثیر امواج مهاجرت به این کشور از کشورهای مختلف قرار گرفته است. آمریکا آب و هوا و جغرافیای متنوعی دارد و رسماَ به عنوان یکی از 17 کشور با تنوع زیست محیطی شناخته شده است.

پس از جنگ جهانی اول آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی دو ابر قدرت جهان شناخته شدند اما با انحلال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991 آمریکا به تنهایی در صدر کشورهای قدرتمند جهان قرار گرفت.

این کشور از نظر حقوق بشر، کیفیت زندگی، درآمد و ثروت، رقابت اقتصادی و آموزش رتبه بالایی دارد و خوشبختانه از نظر فساد در اداره جات و امور اداری رتبه پایینی دارد. آمریکا کشوری توسعه یافته است و  بزرگترین وارد کننده و دومین صادر کننده بزرگ جهان است و بیش از 30%ثروت جهان را در اختیار دارد.

تعریف ویزای مهاجرتی و غیر مهاجرتی امریکا ؟

ویزای مهاجرتی به معنای نقل مکان دائم از طریق اخذ گرین کارت شناخته می‌شود. گرین کارت به دارندگان این کارت اجازه اشتغال نامحدود داده و می‌توان آن را به دفعات نامحدود تمدید کرد. گرین کارت می‌تواند مسیری برای اخذ شهروندی آمریکا نیز فراهم کند.

اما دقت داشته باشید که همه‌ی افراد واجدالشرایط اخذ گرین کارت نیستند و ثبت درخواست برای اخذ آن ممکن است گران و زمان‌بر باشد.

پس با این اوصاف بسیاری از افراد از ویزاهای غیر مهاجرتی همچون ویزای توریستی، کاری و یا تحصیلی استفاده می‌کنند. ویزاهای غیر مهاجرتی اغلب قابل تمدید هستند و به شما اجازه می‌دهد تا چند سال در این کشور حضور داشته باشید. با این حال بسیاری از افراد قبل از اخذ گرین کارت، با اخذ ویزاهای غیر مهاجرتی مانند ویزا های F-1 و  J-1 به این کشور مهاجرت می‌کنند و پس از ورود به این کشور برای تبدیل وضعیت و اخذ اقامت دائم اقدام می‌کنند.

برای دریافت اطلاعات درباره شرایط اخذ ویزای F-1 اینجا کلیک کنید.

برای دریافت اطلاعات درباره شرایط اخذ ویزای J-1 اینجا کلیک کنید.

این مقاله بیشتر رو ی پروسه‌ها و حقوق مهاجرتی دائم آمریکا تمرکز داشته وسعی دارد راهنمای گام به گام آشنایی با حقوق مهاجرت به آمریکا باشد.

انواع ویزای مهاجرتی آمریکا

انواع ویزاهای امریکا / مقاله حقوق مهاجرت به آمریکا رویال اپلای

برای مهاجرت به آمریکا، باید بدانید برای اخذ کدام یک از انواع گرین کارت واجدالشرایط هستید. به طور کلی ممکن است واجدالشرایط اخذ یکی از گرین کارت‌های زیر باشید:

  • گرین کارت مبتنی بر روابط خانوادگی
  • گرین کارت مبتنی بر اشتغال
  • گرین کارت بشر دوستانه
  • گرین کارت مبتنی بر قرعه کشی لاتاری
  • گرین کارت اقامتی طولانی مدت
  • سایر گرین کارت‌ها

اول:گرین کارت مبتنی بر روابط خانوادگی 

بستگان نزدیک شهروندان آمریکا و دارندگان گرین کارت واجدالشرایط ثبت درخواست برای اخذ گرین کارت مبتنی بر روابط خانوادگی خود هستند. منظور از بستگان نزدیک همسر، فرزند، والدین، خواهر و برادر هستند.

اما قوانین بسته به اینکه آیا اسپانسر افراد باشید و یا چقدر روابط نزدیکی داشته باشید متفاوت است.

دوم: گرین کارت مبتنی بر اشتغال

بسیاری از مهاجران با استفاده از گرین کارت‌های مبتنی بر اشتغال در آمریکا ساکن می‌شوند. این افراد در پنج زیر گروه می‌توانند ویزا بگیرند. این ویزاها عبارتند از EB-1، EB-2، EB-3، EB- 4 و EB-5.

برای واجدالشرایط بودن جهت اخذ اکثر این ویزاها افراد ملزم داشتن کارفرمایی جهت اسپانسر بودن هستند. در غیر اینصورت متقاضیان باید توانایی‌های خارق العاده‌ای داشته باشند تا بتوانند برای اخذ یکی از این ویزاها واجدالشرایط باشند. جدول زیر به بررسی انواع ویزاهای نام برده شده می‌پردازد.

نوع ویزا

افراد واجدالشرایط

EB-1

  • افراد فعال در زمینه‌های هنر، علوم، آموزش، تجارت و ورزش که توانایی‌های خارق‌العاده‌ای در این زمینه‌ها دارند.
  •   اساتید و پژوهشگران برجسته
  •  مدیران چند ملیتی

EB-2

  •  موقعیت‌های شغلی که حداقل به مدرک کارشناسی ارشد نیاز دارند.
  •  مشاغلی که حداقل به مدرک کارشناسی و پنج سال تجربه کاری مرتبط نیاز دارند.
  •  موقعیت‌های شغلی در زمینه‌های علوم، هنر و تجارت که به توانایی‌ها ی خاص نیاز دارند.
  •  موقعیت‌های شغلی در پاسداری از منافع ملی
  •  پزشکانی که قصد دارند در مناطق محروم برای یک دوره خاص به طور تمام وقت به کار مشغول شوند و سایر معیارهای واجد الشرایط بودن را دارند.

EB-3

  •  موقعیت‌های شغلی که به حداقل دو سال آموزش یا تجربه کاری نیاز دارند. ( این مشاغل نباید موقت و فصلی باشند)
  •  موقعیت‌های شغلی که به کمتر از دو سال آموزش یا تجربه کاری نیاز دارند. ( این مشاغل نباید موقت و فصلی باشند.)
  • موقعیت‌های شغلی در زمینه‌های حرفه‌ای که حداقل به مدرک کارشناسی از مؤسسات آموزشی آمریکا یا معادل آن خارج از این کشور نیاز دارند.

EB-4

  • افراد متخصص در صنعت رسانه
  • کارمندان مذهبی
  •  اتباع افغانستانی و عراقی که به این دولت خدمت کرده‌اند.
  •  برخی از کارمندان و بازنشستگان

EB-5

  • اتباع غیر آمریکایی که به مقدار لازم در این کشور سرمایه گذاری کرده‌اند و 10 موقعیت شغلی تمام وقت ایجاد کرده‌اند.

برای دریافت اطلاعات تکمیلی درباره ویزای EB-1 اینجا کلیک کنید. در دست اقدام

برای دریافت اطلاعات تکمیلی درباره ویزای EB-2 اینجا کلیک کنید. در دست اقدام

برای دریافت اطلاعات تکمیلی درباره ویزای EB-3 اینجا کلیک کنید. در دست اقدام

برای دریافت اطلاعات تکمیلی درباره ویزای EB-4 اینجا کلیک کنید. در دست اقدام

برای دریافت اطلاعات تکمیلی درباره ویزای EB-5 اینجا کلیککنید. ➡ 

نکته: گرین کارت مبتنی بر اشتغال نباید با مجوز کار اشتباه گرفته شود،  چرا که این مجوز سندی جداگانه است که به متقاضیان گرین کارت اجازه کار در آمریکا می‌دهد.

سوم: گرین کارت بشر دوستانه

این گرین کارت به افرادی اعطا می‌شود که به دلیل نژاد، مذهب، ملیت، عقاید سیاسی یا عضویت در یک گروه اجتماعی خاص در کشور خود مورد آزار و شکنجه قرار گرفته‌اند.

پس از دریافت وضعیت پناهندگی از سازمان مهاجرت پس از 1 سال، افراد می‌توانند درخواست اقامت دائم داده و  گرین کارت مبتنی بر پناهندگی دریافت کنند. اگر فکر می‌کنید برا ی اخذ این گرین کارت واجدالشرایط هستید، با وکیلی مجرب در رابطه با این موضوع و شرایط مشورت کنید چرا که این پروسه پیچیده است. دقت داشته باشید که در برخی موارد همسر و فرزندان یا اعضای خانواده آن‌ها نیز واجدالشرایط هستند.

چهارم: گرین کارت مبتنی بر قرعه کشی لاتاری

آمریکا سالانه تا حداکثر 50000 نفر در سال را به طور تصادفی برای اخذ اقامت دائم و گرین کارت دعوت می‎‌کند. اما اکثرا این افراد از کشورهایی که نرخ مهاجرت آن‌ها به آمریکا کم است انتخاب می‌شوند.

برای دریافت اطلاعات درباره قرعه کشی لاتاری اینجا کلیک کنید. 

 

پنجم: گرین کارت اقامتی طولانی مدت

گرین کارت اقامتی طولانی مدت برای افرادی صادر شود که از اول ژانویه 1972 به طور قانونی یا غیرقانونی در آمریکا زندگی کرده‌‎اند. افراد باید قبل از این تاریخ وارد آمریکا شده باشند و از زمان ورود، این کشور را ترک نکرده باشند.

سایر گرین کارت‌ها

از آن‌جا که آمریکا کشوری مهاجر پذیر است، گرین کارت‌های زیادی برای افراد در اقشار مختلف صادر می‌کند.

اگر به فکر مهاجرت به آمریکا و اخذ گرین کارت هستید، می‌توانید با مشاوران و وکلای مجرب مقیم آمریکای مجموعه رویال اپلای در تماس باشید.

در اکثر پروسه‌های مهاجرتی جهت اخذ گرین کارت ارائه مدارک زیر الزامی است:

  • گواهی عدم سوء پیشینه:

برای اثبات این امر که شما فردی بدون سابقه کیفری هستید باید گزارش‌های پلیس را از مکان زندگی پیشین خود به اداره مهاجرت ارائه دهید و در صورت محکومیت باید به سوالاتی پیرامون این امر پاسخ دهید.

  • مدارک معاینات پزشکی:

در طی این پروسه از شما سوالاتی در رابطه با سلامت روان، مصرف مواد مخدر و الکل و سابقه بیماری‌های واگیر پرسیده خواهد شد.

هزینه اخذ ویزاهای آمریکا چقدر است؟

هزینه ویزاهای امریکا در مقاله حقوق مهاجرت به آمریکا

در مجموع هزینه ثبت درخواست برای اخذ گرین کارت مبتنی بر روابط خانوادگی تقریبا 1960 دلار برای ساکنان آمریکا و برای افراد خارج از آمریکا حدودا 1400 دلار خواهد بود. این مبلغ شامل هزینه‎‎‌‌‌های دولتی که غیر قابل استرداد است می‌باشد.

این هزینه‌ها در پروسه دریافت گرین کارت مبتنی بر اشتغال 1225 دلار خواهد بود. اما ممکن است کارفرما ملزم پرداخت هزینه‌های اضافی از جمله صدور مجوز کار یا بایگانی باشد که هزینه‌ها را تا 10000 دلار افزایش می‌دهد.

به طور کلی در هر صورت هزینه‌های تشکیل پرونده غیرقابل استرداد است. بنابراین انتخاب وکیلی مجرب برای آغاز پروسه مهاجرت از اهمیت به سزایی برخوردار است.

مراحل مهاجرت به آمریکا:

پروسه مهاجرت به آمریکا بسته به کشوری که در آن زندگی می‌کنید، متفاوت است.

  • اولین مرحله مهاجرت به آمریکا :

برای شروع، اسپانسر درخواستی به اداره مهاجرت ارسال کرده و پروسه مهاجرتی از این مرحله آغاز خواهد شد. اگر قصد دارید گرین کارت مبتنی بر روابط خانوادگی بگیرید باید فرم I-130 و اگر قصد دارید گرین کارت مبتنی بر اشتغال دریافت کنید باید فرم I-140 را پر کنید.

  • دومین مرحله مهاجرت به آمریکا :

اداره مهاجرت درخواست را بررسی کرده و در صورت موافقت فرم مربوطه را اخذ کرده و پر می‌کنید. برای مثال اگر قصد دارید گرین کارت مبتنی بر روابط خانوادگی دریافت کنید، اسپانسر باید   فرم I-864 را پر کند.

  • سومین مرحله مهاجرت به آمریکا :

اگر در آمریکا حضور داشته باشید، اداره مهاجرت درخواست شما را پردازش کرده و اطلاعات لازم در رابطه با تاریخ مصاحبه و انجام امور بایومتریک را از طریق پست برای شما ارسال خواهد کرد. در صورتی که خارج از آمریکا باشید، درخواست شما توسط کنسولی محلی بررسی خواهد شد. به خاطر داشته باشید انجام معاینات پزشکی پیش از انجام مصاحبه را فراموش نکنید چرا که مدارک معاینات پزشکی شما در روز مصاحبه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

  • چهارمین مرحله مهاجرت به آمریکا :

پس از مصاحبه آفیسر به درخواست شما پاسخ داده و به شما خواهد گفت که آیا درخواست شما مورد تائید قرار گرفته یا خیر. اگر در آمریکا حضور داشته باشید، گرین کارت از طریق پست برای شما ارسال خواهد شد. در صورتی که خارج از آمریکا باشید، پاسپورت شما به همراه ویزا به شما بازگردانده خواهد شد. پس می‌توانید برای سفر به آمریکا آماده شده و وارد این کشور شوید. پس از اسکان در آمریکا، گرین کارت به آدرس شما پست خواهد شد.

روند ثبت درخواست برای اخذ سایر انواع گرین کارت مانند قرعه کشی لاتاری و … کمی متفاوت بوده و افراد را ملزم به انتخاب وکیلی مجرب می‌سازد.

اخذ گرین کارت چقدر زمان می‌برد؟

مدت زمانی که طول می‌کشد تا گرین کارت دریافت کنید، بسته به شرایط شما متفاوت هستند.

1. اگر با شهروندی آمریکایی ازدواج کرده‌اید و قصد دارید گرین کارت مبتنی بر ازدواج دریافت کنید، می‌توان انتظار داشت این پروسه ظرف چند ماه به اتمام برسد. این در حالی است که اخذ گرین کارت مبتنی بر روابط خانوادگی مدت زمان بیشتری طول خواهد کشید.  

2. اگر برای اخذ گرین کارت مبتنی بر اشتغال اقدام کرده‌اید، سوابق نشان میدهد  که اداره مهاجرت این درخواست‌ها را در کمتر از یک سال پردازش کرده اما با این حال کارفرما می‌تواند برای پیگیری سریع‌تر از پروسه پردازش ممتاز استفاده کند.

یکی از راه‌هایی که می‌توانید زمان پردازش خود را به حداقل برسانید این است که مطمئن شوید درخواست و مدارک مورد نیاز خود را به درستی ارسال کرده‌اید.  

پس از اخذ گرین کارت چه اتفاقی می‌افتد؟

اگر گرین کارت خود را دریافت کرده‌اید تبریک می‌گوییم! 🙂

اکنون پس از تلاش‌های بسیار می‌توانید آزادانه در هر کجای آمریکا اقامت داشته و به کار و تحصیل بپردازید. گرین کارت شما تا 3 ماه آینده به آدرس محل سکونت شما ارسال خواهد شد. اما دقت داشته باشید که اگر برای اخذ گرین کارت مبتنی بر ازدواج اقدام کرده‌اید اما کمتر از 2 سال از ازدواج شما می‌گذرد، گرین کارت مشروط دریافت خواهید کرد.

این بدان معناست که برای اخذ گرین کارت دائم باید شرایط خاصی را فراهم کنید. برای ثبت درخواست جهت اخذ گرین کارت دائم پس از دو سال زندگی در آمریکا باید فرم I-751 را پر کنید.

گرین کارت بدون قید و شرط( دائم) هر 10 سال یکبار تمدید می‌شود. اما محدودیتی در تعداد دفعات تمدید آن وجود ندارد. به خاطر داشته باشید که اگر مدت زیادی خارج از آمریکا بوده باشید یا قوانین را زیر پا گذاشته باشید، گرین کارت شما ممکن است باطل شود.

چگونه شهروندی بگیریم؟

شهروندان امریکا / مقاله حقوق مهاجرت به آمریکا رویال اپلای

پس از 3 الی 5 سال از زمانی که گرین کارت دریافت می‎‌کنید، واجد الشرایط اخذ شهروندی خواهید بود.

اخذ شهروندی آمریکا هیچ الزامی نداشته و فقط می‌تواند منجر به اخذ پاسپورت این کشور شود. چرا که افراد با اخذ گرین کارت درست مثل یک شهروند آمریکایی از مزایای زندگی در این کشور بهره‌مند خواهد شد. برای اخذ شهروندی باید در آزمون شهروندی شرکت کرده و حداقل نمره‌ی لازم را کسب کنید.

برای دریافت اطلاعات درباره اخذ شهروندی آمریکا اینجا کلیک کنید. ➡ 

3 پروسه ی معروف و رایج مهاجرت به آمریکا

1. سرمایه گذاری در آمریکا برای مهاجرت به این کشور :

مهاجرت سرمایه گذاری یکی از راه های مهاجرت و اخذ اقامت در این کشور می باشد، دیگر روش های مهاجرت از طریق تخصص و اخذ اقامت از طریق خرید ملک و اخذ ویزای کار می باشد. سرمایه گذاری در آمریکا با ویزای EB-5 دارای شرایط خاصی است ،که اشخاص در صورت داشتن شرایط می توانند از امکانات این ویزای سرمایه گذاری بهره مند شوند.

برای دریافت اطلاعات درباره سرمایه گذاری در ایالات متحده امریکا اینجا کلیک کنید. ➡ 

 2. کار در آمریکا برای مهاجرت :

ویزای کاری این کشور گسترده ترین دسته در بین دیگر دسته ها می باشد. هدف از این بخش معرفی مهم ترین ها می باشد که در مقاله های جداگانه به آن می پردازیم. 

برای دریافت اطلاعات درباره کار کردن در ایالات متحده امریکا اینجا کلیک کنید. 

3. مهاجرت تحصیلی در آمریکا:

ما درشرکت مهاجرتی رویال اپلای یک امکان بی مانند برای متقاضیان تحصیل در این کشور فراهم نموده ایم که شما می توانید در برترین و معتبرترین دانشگاه های این کشور تحصیل کنید. در بسیاری از موارد چنانچه زبان شما در سطح خوبی باشد دیگر نیازی به مدرک آیلتس یا تافل هم نخواهید داشت. 

برای دریافت اطلاعات درباره تحصیل در ایالات متحده اینجا کلیک کنید.

 

سخن پایانی حقوق مهاجرت به آمریکا :

آمریکا کشوری پهناور است که از ملیت‌های مختلف مهاجر می‌پذیرد اما این امر مستللزم دانش و آگاهی حقوقی کافی از این پروسه‌ها می‌باشد. پس انتخاب وکیل حقوقی و مشاورانی مجرب در این امر ضروری است تا بتوان به بهترین نحو و در کمترین زمان ممکن به آمریکا مهاجرت کرد و اقامت این کشور را گرفت. چرا که این کشور خدمات گسترده ای به شهروندان خود ارائه می‌دهد.

ما در این مجموعه با در اختیار گذاشتن مشاوره‌ای تخصصی از طریق کارشناسان حقوقی و وکلای رسمی اداره مهاجرت این کشور می‌توانیم شما را در این امر یاری کنیم.

چنانچه قصد مهاجرت به کشور ایالات متحده امریکا و همینطور نیاز به آگاهی از قوانین این کشور دارید، همین حالا با رویال اپلای تماس بگیرد. فراموش نکنید کارشناسان و وکلای مقیم امریکای رویال اپلای همواره کنار شما هستند. 

 

با کارشناسان و وکلای با تجربه رویال اپلای همراه باشید.

تلفن تماس: 22409191 –2240818122407171

آدرس: زعفرانیه، میدان الف، مجتمع تجاری پالادیوم، طبقه نهم شمالی ، واحد ۹۰۸

برای رفتن به صفحه فرم درخواست مشاوره رایگان کلیک کنید.