تلفن تماس: ۲۲۴۰۹۱۹۱ – ۲۲۴۰۸۱۸۱ – ۲۲۴۰۷۱۷۱
آدرس:زعفرانیه، میدان الف، مجتمع تجاری پالادیوم، طبقه نهم شمالی ، واحد ۹۰۸
ویزا مدرک مسافرتی است که به متقاضی این امکان را میدهد برای مدت زمانی خاص وارد کشوری غیر از کشور محل تولد خود شود. در بیشتر موارد افراد باید قبل از سفر از طریق سفارت، کنسولگری و یا به صورت آنلاین برای اخذ این مدرک اقدام کنند. همچنین در برخی از موارد افراد در بدو ورود به کشوری دیگر میتوانند ویزا بگیرند. ویزا معمولا برچسبی است که در صفحهای از پاسپورت چسبانده میشود و مدت زمان اقامت مجاز افراد در آن کشور را مشخص میکند.
اکثر کشورها ویزا را به عنوان اقدامی امنیتی برای کنترل ورود و خروج و جلوگیری از مهاجرت غیر قانونی اتباع خارجی وضع کردهاند.
ویزا برچسبی روی پاسپورت است که نام، عکس و تعداد روزهایی است که به فرد اجازه اقامت در کشوری خاص داده شده را شامل می شود. در برخی موارد ویزا به عنوان سندی جداگانه صادر شده و به پاسپورت پیوست نمیشود، مانند ویزای الکترونیکی که باید پرینت آن را به همراه داشته باشید.
کلمهی ویزا برگرفته از کلمهی لاتین “charta visa” به معنی کاغذ تائید شده است. در گذشته ویزا سندی جداگانه بود که در طول سفرهای بین المللی با پاسپورت همراه میشد. اما امروزه بیشتر ویزاها مهر یا برچسبی است که به پاسپورت چسبانده میشود.
جدول زیر تاریخچه مختصری از اسناد مسافرتی را بررسی میکند:
توضیحات | نوع مدرک | دوره |
---|---|---|
با توجه به آنچه در کتاب مقدس عبری آمده، هنگامی که نحمیا در خدمت پادشاه ایرانی- اردشیر اول- بود درخواست مدرک گذرگاهی برای سفر به یهودیه ( منطقهای در اورشلیم) کرد. | اولین مدارک مسافرتی | 420 سال قبل از میلاد |
در دوران سلطنت پادشاه هنری پنجم، اولین پاسپورت صادر شد. | اولین پاسپورت | 1386 تا 1442 میلادی |
در دوران سلطنت لوئی چهاردهم، پادشاه فرانسه، اولین Passe port که با امضای شخصی وی صادر میشد. | Passe port | 1643 تا 1715 میلادی |
در پایان جنگ جهانی اول، گذرنامه برای سفرهای بین المللی به سندی اجباری تبدیل شد که اغلب با ویزا همراه بود. | گذرنامه اجباری | 1918 |
پس از جنگ جهانی اول گذرنامه نانسن در پاریس با هدف مبارزه با از دست دادن ملیت آوارگان روی کار آمد. | گذرنامه نانسن | 1922 تا 1938 میلادی |
در پایان جنگ جهانی دوم، موج جدیدی از مهاجرت در سراسر جهان شروع شد که نیاز به گشت مرزی سختگیرانهای داشت. از این پس داشتن ویزا و پاسپورت برای سفرهای بین المللی اجباری شد. | ویزا | 1945 |
امروزه افراد برای سفرهای بین المللی باید پاسپورتی معتبر از کشور خود به همراه داشته باشند این پاسپورت به عنوان مدرک شناسایی افراد در نظر گرفته میشود. گفتنی است ویزای مسافرتی که توسط کشور مقصد صادر میشود ابزاری ضروری برای کنترل مهاجرت افراد در سراسر جهان است.
ویزای ترانزیتی ویزایی است که به شما امکان عبور از کشوری دیگر برای رسیدن به کشور مقصد را میدهد. برای مثال، اگر پاسپورت هندی دارید و قصد سفر به کانادا دارید و برای رسیدن به کانادا در یکی از کشورهای حوزهی شینگن توقف دارید، باید ویزای ترانزیتی شینگن بگیرید. این نوع ویزا برای 24 تا 96 ساعت و در برخی از موارد به مدت ده روز تا دو هفته نیز صادر میشود ( مدت اعتبار این ویزا بسته به کشوری که در آن توقف دارید متغیر است) دقت داشته باشید که ویزا یترانزیتی در فرودگاه صادر نمیشود و قبل از شروع سفر باید برای اخذ این نوع ویزا اقدام کنید.
ویزای توریستی مجوزی است که برای اهداف تفریحی و گردشگری افراد تنظیم شدهاند. ویزاهای توریستی برای مدت زمان کوتاهی صادر میشوند و معمولا تا 3 ماه اعتبار دارند. با این نوع ویزا افراد مجاز به کار در کشور مقصد نمیباشند. محدودیتی در تعداد دفعات اخذ این ویزا وجود ندارد. تا زمانی که واجدالشرایط اخذ این ویزا باشید میتوانید آزادانه به کشور دلخواه سفر کنید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر از نحوه در خواست ویزای توریستی کانادا کلیک کنید
ویزای درمانی برای افرادی صادر میشود که قصد دارند برای درمان پزشکی وارد کشوری خارجی شوند. ویزای درمانی معمولا برای مدت زمان کوتاهی صادر میشود و اغلب بسته به طول درمان متقاضی متغیر است. برای اخذ این نوع ویزا متقاضی باید مدارک پزشکی ارائه دهد. همچنین ارائه مدارکی مبتنی بر اینکه متقاضی پزشک و یا بیمارستانی در کشور مقصد برای طول درمان خود یافته است، ضروری است.
ویزای تعطیلات کاری مجوزی است که برای مدت زمان کوتاهی صادر شده و ترکیبی از اهداف توریستی و کاری را دنبال میکند. هدف از اعطای این ویزا این است که افراد در کنار کشف فرهنگی جدید در کشوری خارجی، به کار نیز بپردازد. اکثر کشورها در مورد نوع کار و ساعات کاری مجاز محدودیتهایی دارند. به طور کلی، این ویزا به مدت 1 یا 2 سال صادر شده و متقاضی فقط یکبار برای اخذ این نوع ویزا میتواند اقدام کند ( به جز ویزای تعطیلات کاری استرالیا). این ویزا معمولا به افراد 18 تا 30 سال اعطا میشود.
ویزای دانشجویی برای اهداف آموزشی صادر شده و معمولا بسته به طول دوره آموزشی متقاضی صادر میشود. در نتیجه مدت زمان اعتبار این ویزا بین 1 تا 4 سال بسته به دورهی زمانی مقطع آموزشی متغیر است. گفتنی است افراد با اخذ این ویزا مجاز به کار کردن در کشور مقصد نیستند مگر در مواردی که کشور میزبان کار دانشجویان بین المللی را مجاز بداند.
در صورتی که افراد کاری در کشوری خارجی بیابند باید برای اخذ ویزای کاری اقدام کنند. این نوع ویزا بسته به طول قرارداد کاری متقاضی و کارفرما بین یک تا چهار سال اعتبار دارد. در بسیاری از موارد ویزای کاری به عنوان مسیری برای اخذ اقامت دائم کشور مقصد عمل میکند.
ویزای پیوست با هدف گردهم آوری اعضای خانواده صادر میشود. این ویزا به افرادی تعلق میگیرد که همسرشان در کشوری دیگر زندگی و یا کار میکند. ویزای پیوست به متقاضی اجازه میدهد به طور موقت یا دائم کنار همسرش زندگی کند. این ویزا به فرزندان تحت تکفل افراد نیز تعلق میگیرد.
ویزای سرمایه گذاری به افرادی تعلق میگیرد که سرمایه گذاری مالی قابل توجهی در کشوری خارجی داشته باشند. میزان سرمایه گذاری مورد نیاز معمولا در کشورهای مختلف با یکدیگر متفاوت هستند اما نتایج و تأثیر مالی مثبت و یا فرصتهای شغلی ایجاد شده برای اخذ اقامت دائم معمولا یکسان هستند. برخی از کشورها به افرادی که ملک و یا مستغلاتی بخرند، ویزای سرمایه گذاری اعطا میکند.
ویزاهای رسمی و یا دیپلماتیک به افرادی اعطا میشود که به عنوان نمایندهی رسمی کشور خود با اهداف دیپلماتیک قصد ورود به کشوری خارجی دارند.
ویزای پناهندگی به افرادی اعطا میشود که در کشور خود به دلایل مذهبی، نژادی و یا سیاسی مورد آزار و اذیت قرار گرفتهاند.
ویزای کوچ گردی دیجیتال در کشورهای مختلف تعاریف متفاوتی دارند. اما به طور کلی این ویزا به افرادی تعلق میگیرد که قصد دارند برای شرکتی از راه دور کار کنند.
ویزای بازنشستگی به افرادی تعلق میگیرد که قصد دارند در کشوری خارجی بازنشسته شوند. این ویزا به صورت مجوز اقامت برای مدت زمانی محدود صادر میشود. برای اخذ این نوع ویزا متقاضی باید مقدار کافی تمکن مالی ( بسته به کشور مقصد) ارائه دهد.
این ویزا برای افرادی صارد میشود که قصد دارند سفری مذهبی به کشوری خارجی داشته باشند. برای مثال، ویزای حج که توسط عربستان سعودی برای مسلمانانی که قصد زیارت خانه کعبه را دارند صادر میشود. این نوع ویزا معمولا به صورت گروهی صادر میشود تا فردی. مدت زمان اعتبار این ویزا نیز تا اتمام دوره زیارتی خواهد بود.
همهی افراد برای سفرهای بین المللی نیاز به ویزای کشور مقصد ندارند. بسیاری از کشورها توافقنامههای لغو روادید دارند. این بدین معناست که شهروندان کشورهای منتخب برای سفرهای کوتاه مدت نیازی به اخذ ویزا ندارند. دارندگان پاسپورت کشورهای غربی از جمله( آمریکا، کانادا، استرالیا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا) میتوانند بدون اخذ ویزا به اکثر نقاط جهان سفر کنند. مدت زمان اقامت افراد از چند روز تا چند ماه متغیر است.
نکته:افرادی که بدون اخذ ویزا به کشوری سفر میکنندنمیتوانند به کار و تحصیل و یا امور تجاری بپردازند.
در بیشتر موارد افراد برای اخذ ویزا باید به سفارت یا کنسولگری کشور مقصد مراجعه کنند. مراحل اخذ ویزا از سفارت عبارتند از:
افسران کنسولی در رابطه با صلاحیت افراد برای اخذ ویزا تصمیم گرفته و این مدت زمان ممکن است از چند روز تا چند ماه بسته به نوع ویزای درخواستی به طول بیانجامد. همچنین در برخی از موارد سفارت درخواست ویزا را به آژانسهای مسافرتی میسپارد. این بدان معناست که آژانس مدارک متقاضیان را جمع آوری کرده و آنها را در اختیار سفارت قرار میدهد.
متقاضیان میتوانند برای اخذ ویزا به صورت آنلاین نیز اقدام کنند. ویزاهای الکترونیک معمولا به صورت برگهای چاپی صادر میشود و روی پاسپورت چسبانده نمیشوند. برای اخذ ویزا از این طریق باید به وبسایت رسمی سفارت کشور مقصد مراجعه کرده و مراحل زیر را پشت سر بگذرانید:
اخذ ویزا از این طریق ممکن است از چند دقیقه تا چند روز به طول بیانجامد.
افراد میتوانند در بدو ورود به کشور خارجی در فرودگاه برای اخذ ویزا اقدام کنند. این نوع ویزا معمولا با نام ویزای بدو ورود یا (VOA) شناخته میشوند. در این موارد افراد باید قبل از ورود به کشوری خارجی برای اخذ ویزا درخواست دهند، هزینهی ویزا را بپردازند و بسته به کشور مقصد از چند دقیقه تا چند ساعت برای اخذ ویزا در انتظار باشند.
نکته:
در ادامه به بررسی برخی از دلایل رایج رد درخواست ویزا میپردازیم:
اکثر کشورها از متقاضیان پاسپورتی با حداقل اعتبار 3 یا 6 ماهه میطلبند. اما این مدت اعتبار بسته به قوانین کشور مقصد میتواند از تاریخ خروج از کشور و یا ورود به کشور مقصد متغیر باشد.
تعداد صفحات خالی مورد نیاز برای الصاق ویزا از کشوری به کشوری دیگر متفاوت است. اما معمولا تعداد صفحات خالی مورد نیاز دو تا چهار صفحه هستند.
چندین کشور آفریقایی برای اعطای ویزا از متقاضیان گواهی بین المللی واکسیناسیون میطلبند. در غیر این صورت با درخواست ویزای افراد موافقت نخواهد شد.
اخذ ویزا با سابقهی کیفری معمولا غیر ممکن است. تنها چند کشور مانند کانادا و آمریکا در برخی از موارد از سابقه کیفری متقاضیان چشم پوشی میکنند.
همهی کشورها این امکان را دارند تا از ورود شخصی خاص مانند دیپلماتها به کشور خود جلوگیری کنند.
متقاضیان برای ورود به بسیاری از کشورها باید تحت پوشش بیمه درمانی مسافرتی قرار بگیرند.
انواع مختلف ویزا برای مدت زمان متغیر صادر میشوند:
ویزای کوتاه مدت | ویزای کوتاه مدت معمولا بین چند روز تا چند ماه صادر میشود. این نوع ویزا معمولا به گردشگران، تجار، یا سایر افراد با اهداف مسافرتی کوتاه مدت اعطاء میشود. |
---|---|
ویزای بلند مدت | ویزای اقامت بلند مدت معمولا برای ماهها یا سالها صادر میشود. |
ویزای یکبار ورود یا سینگل | همانطور که از نام این ویزا پیداست، افراد با این نوع ویزا فقط یکبار حق ورود به کشوری خارجی را دارند. پس از ترک کشور مقصد افراد نمیتوانند دوباره با همان ویزا وارد کشور شوند حتی اگر ویزا منقضی نشده باشد. |
ویزای چندبار ورود یا مولتی | با اخذ ویزای مولتی تا زمانی که ویزا اعتبار داشته باشد، افراد میتوانند هر چند باری که میخواهند کشور را ترک کرده و مجددا وارد آن شوند. |
در حالیکه هر دو مدارک مسافرتی هستند، تفاوت اصلی بین این دو مدرک این است که پاسپورت از کشور محل تولد صادر میشود اما ویزا توسط کشوری که قصد سفر به آن را دارید.
سایر تفاوتها عبارتند از:
در بسیاری از موارد ویزا و مجوز اقامت به اشتباه به جای یکدیگر به کار برده میشوند. با این حال تفاوت های دارند که عبارتند از :
مجوز الکترونیکی سفر برای شهروندانی است که نیازی به اخذ ویزا ندارند. با اخذ این مجوز افراد میتوانند به راحتی به صورت آنلاین برای اخذ این مجوز اقدام کرده و با هزینهای ناچیز وارد کشور مقصد شوند.
نمونههای از مجوز الکترونیکی سفر عبارتند از:
هزینه اخذ این مجوز 7 دلار کانادا بوده و تنها در عرض چند دقیقه صادر میشود. این مجوز تا 5 سال معتبر بوده و به متقاضی اجازه اقامت 6 ماهه در هر بار ورود میدهد.
هزینه اخذ این مجوز 20 دلار استرالیا بوده و تنها در عرض چند دقیقه صادر میشود. این مجوز تا 1 سال معتبر بوده و در طول اعتبار آن افراد میتوانند چندین بار وارد استرالیا شوند.
هزینه اخذ این مجوز 14 دلار بوده و در عرض چند دقیقه تائید میشود. این مجوز تا 2 سال معتبر بوده و به متقاضی اجازه اقامت 3 ماهه در هر بار ورود میدهد.
این مجوز الکترونیکی از 23 نوامبر 2023 روی کار خواهد آمد و طبق اطلاعات بدست آمده هزینهی اخذ آن 7 یورو خواهد بود. این مجوز تا 3 سال اعتبار دارد و در هر بار ورود به متقاضی اجازه اقامت 3 ماهه میدهد.
مجوزهای سفر الکترونیکی ویزا نیستند و فقط با هدف ردیابی افرادی که به کشوری رفت و آمد دارند تنظیم شده است. به همین دلیل سابقه ریجکتی در این مجوزها بعید است.
برخی از کشورهایی که بخشی از یک سازمان منطقهای هستند، ویزای مشترکی برای کشورهای عضو سازمان طراحی کردهاند. برخی از معروفترین این ویزاها عبارتند از:
کشورهای حوزهی شینگن عبارتند از:
کشورهایی که عضو شینگن | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
اتریش ![]() | بلژیک ![]() | چک ![]() | کرواسی ![]() | دانمارک ![]() | استونی ![]() | فرانسه ![]() | فنلاند ![]() | ردیف 1 | |
آلمان ![]() | یونان ![]() | مجارستان ![]() | ایسلند ![]() | ایتالیا ![]() | لتونی ![]() | لیختن اشتاین ![]() | لیتوانی ![]() | ردیف 2 | |
لوکزامبورگ ![]() | مالت ![]() | هلند ![]() | نروژ ![]() | لهستان ![]() | پرتغال ![]() | اسلواکی ![]() | اسلوونی ![]() | ردیف 3 | |
سوئد ![]() | اسپانیا ![]() | سوئیس ![]() |
کشورهایی که عضو شینگن نیستند اما با ویزای شنگن می توان به آن ها سفر کرد |
---|
بلاروس،بوسنی و هرزگوین،آلبانی،آنتیگوا و باربودا،جبل الطارق،گرجستان،قبرس،کلمبیا،بلغارستان،سائوتومه و پرنسیپ؛رومانی،مونته نگرو،مقدونیه شمالی،کوزوو،ترکیه،صربستان |
متقاضی با اخذ ویزای شینگن میتواند بین کشورهای عضو اتحادیه تردد داشته باشد.
ویزای یکبار ورود آمریکای مرکزی – The Central American Single Visa :
این توافقنامه مشترک صدور روادید بین کشورهای گواتمالا، السالوادور، هندوراس و نیکاراگوئه به امضا رسیده. شهروندان این کشورها میتوانند بدون اخذ ویزا بین کشورهای عضو سفر کنند. گردشگران نیز میتوانند با اخذ این ویزا از تمامی کشورهای عضو بازدید کنند.
توافقنامه کشورهای عربی خلیج فارس – Gulf Cooperation Council (GCC):
این توافقنامه بین چند کشور در خاورمیانه که شامل کشورهای امارات متحده عربی، عمان، قطر، بحرین، عربستان سعودی و کویت میشود به امضا رسیده است. شهروندان این کشورها میتوانند بدون ویزا به کشورهای عضو سفر کنند اما به دلیل فشارهای سیاسی سفر بدون ویزا همیشه ممکن نیست.
توافقنامه اتحاد اقیانوس آرام – The Pacific Alliance:
این توافقنامه بین کشورهای شیلی، کلمبیا، مکزیک و پرو به امضا رسیده. شهروندان این کشورها میتوانند بدون اخذ ویزا به کشورهای عضو سفر کنند. سایر افراد نیز با اخذ یک ویزا میتوانند به هر کشور عضو سفر کنند.
ویزای اتحادیه کازا – The KAZA Univisa: این ویزا به متقاضی اجازه میدهد بین کشورهای زیمبابوه و زامبیا به مدت 30 روز در سفر باشد.
ویزای اتحادیه CARICOM:
این توافقنامه شامل 15 کشور در حوزهی کارائیب میباشد که امکان سفر بدون ویزا را برای شهروندان کشورهای عضو اتحادیه فراهم میکند. علاوه بر این، طبق این توافقنامه کشورهای عضو برای شهروندان پاسپورت مشترک CARICOM صادر میکند که میتواند در سفرهای خارجی و داخلی مورد استفادهی افراد قرار گیرد.
توافقنامه (ECOWAS) – Economic Community of West African St
ates: این توافقنامه شامل 15 کشور عضو در غرب آفریقاست که شهروندان کشورهای عضو از آزادی رفت و آمد بین کشورها برخوردارند.
توافقنامه مرکوسور – Mercosur Agreement:
این توافقنامه بین کشورهای آرژانتین، برزیل، پاراگوئه، اروگوئه و چند کشور مرتبط دیگر به امضا رسیده است. این توافقنامه امکان سفر بدون ویزا بین کشورهای عضو را برای شهروندان فراهم کرده اما با این حال، هر کشور سیاست صدور ویزای خاصی برای اتباع خارجی تنظیم کرده است.
ویزای ایرلند بریتانیا – The British-Irish Visa Scheme (BIVS Visa):
این طرح توسط کشورهای ایرلند و بریتانیا تنظیم شده که به اتباع خارجی اجازه میدهد بااخذ یک ویزا به دو کشور سفر کنند. برای مثال اگر شخصی ویزای معتبر بریتانیا دارد، با همان ویزا میتواند به ایرلند نیز سفر کند.
علاوه بر این طرحها گاهی با اخذ یک ویزا میتوان به دیگر کشورها نیز سفر کرد. برای مثال اگر ویزای آمریکا دارید میتوانید به کاستاریکا، مکزیک، جزایر ویرجین بریتانیا و چندین کشور دیگر سفر کنید.
ویزای خروج نوعی مجوز مسافرتی است که به شما امکان خروج از کشوری خاص را میدهد. امروزه این نوع ویزا به عنوان عملی منسوخ در نقض حقوق بشر در نظر گرفته میشود. بنابراین اکثر کشورها از این طرح پیروی نمیکنند.
لیست زیر اسامی کشورهایی که از این طرح پیروی میکنند آورده شده است:
لیست کشور هایی که از طرح ویزای خروج پیروی میکنند |
---|
بلاروس عراق کویت لبنان کره شمالی عمان روسیه عربستان سعودی سنگاپور جمهوری خلق چین امارات متحده عربی |
از طریق تکمیل فرم ارزیابی میتوانید از مشاوره رایگان با کارشناسان و وکلای مجرب شرکت رویال اپلای بهره مند شوید .
تلفن تماس: ۲۲۴۰۹۱۹۱ – ۲۲۴۰۸۱۸۱ – ۲۲۴۰۷۱۷۱
آدرس:زعفرانیه، میدان الف، مجتمع تجاری پالادیوم، طبقه نهم شمالی ، واحد ۹۰۸